Perşembe, Temmuz 13, 2006

Patlican Yemegi

nefis oluyor, bence hemen deneyin.

Malzemeler:
  • 300-400 gr kusbasi dana yada koyun eti (zevke göre)
  • 3 patlican, 3 domates, 4-5 sivri biber yada renkli biber
  • 1/2 corb kasigi domates ve 1/2 ck. aci biber salcasi
  • 1 kuru sogan, 4-5 dis sarimsak, tuz, maydonoz

Yapilisi:

  • ben etleri önceden bir tencerede yada düdüklüde pisiriyorum (cok az su ile)
  • patlıcanlari alaca soyup büyükce bir kaba koyuyorum üstüne bolca su döküyorum. 30 dakika kadar suda bekletip sularini iyice sıkıp bir tabaga aliyorum.
  • sivi yag koydugum bir tavada yada fritözde patlicanlari ve sivri biberleri kizartiyorum. kizarttiklarimi kagit serilmis bir kaba biraz yagini cekmeleri icin aliyorum.
  • Bir tencerede, azicik sivi yagda iri iri dogradigim soganlari pembelestiriyorum. salcasinida ekleyip bir iki ceviriyorum. üzerine etleri koyuyorum. etlerin üzerine sira ile patlicanlari, biberleri, küp küp dogranmis domatesleri, maydonozu ve minik minik dogranmis sarimsaklari koyup, önce cok ateste (sadece 1-2 dakika ) sonra kisik ateste pismeye birakiyorum.