Çarşamba, Eylül 27, 2006

Milano Lahanasi Sarmasi



Malzemeler:

  1. 1 adet orta büyüklükte milano lahanasi
  2. 2 su bardagi kirik pirinc
  3. 1 büyük sogan
  4. maydonoz, nane, karabiber, tuz, azicik pul biber
  5. sivi yag, 3 adet soyulmus domates
  6. Üzeri icin 1 corba kasigi domates salcasi ve sivi yag

Yapilisi:

  1. Bir tencereye su dolduralim ve tuz atip kaynatalim. Lahananin kafasini kesip yapraklarini kaynayan suya ikiser ücer atp hafifce pisirelim.
  2. Yari pisen yapraklari cikaralim. Yapraklari sogumalari icin birakalim.
  3. Tavaya sogani rendeleyelim yada minik minik dograyalim.
  4. Sivi yagda azicik kavuralim, yikanmis pirincleri atalim. Birazda böyle kavuralim. Domatesleri minik minik dograyalim ekleyelim.
  5. Baharatlarini dökelim, maydonoz dograyalim. 1 su bardagi su döküp 1-2 dakika bekleyelim. Altini kapatalim, hazirladigimiz icin sogumasini bekleyelim.
  6. Bir yapragi alalim ikiye bölelim, arkasindaki kalin kismi (ismi simdi aklima gelmiyor) bicakla keselim. Kenarina biraz ic malzemeden koyup, saralim.
  7. Tencereye hepsini ayni sekilde sarip yerlestirelim. Bir miktar suya tuz, sivi yag ve bir kasik salca ezip karistiralim. Sardigimiz lahanalarin üzerine dökelim. 20 dakika kadar kisik ateste pisirelim.

Pazar, Eylül 17, 2006

Domates soslu makarna-2-


Malzemeler:

  1. 1 paket uzun makarna
  2. 1 konserve domates
  3. 1 kasik domates salcasi
  4. 2 havuc, 1 kuru sogan, 3 dis sarimsak
  5. zeytinyagi, maydonoz, feslegen
  6. tuz, kakarabiber

Yapilisi:

  1. Makarnayi usülüne göre haslayalim.
  2. Bir kücük tencereye sogani iri iri dograyalim, tabiiki zeytinyagi gezdirelim.
  3. azicik kavurur gibi yapip domatesi, havucu, sarimsaklari ve maydonozu, feslegeni ekleyelim.
  4. tuzunu karabiberinide koyup birakalim kapagini kapatalim güzelce pissin.
  5. El ezicisi ile sosumuzu iyice ezelim.
  6. cocuklar icinde sogan ve sarimsak oldugunu anlamamali
  7. makarnanin üzerine boca edelim, afiyetle yiyelim.


Perşembe, Eylül 14, 2006

Ispanak Kavurmasi


Malzemeler:
  1. 1 kg ispanak
  2. 1 sogan
  3. 1 corba kasigi domates salcasi
  4. tuz, pul biber, toz kirmizi biber
  5. 3-4 yumurta
  6. azicik zeytinyagi
  7. bir corba kasigi tereyagi

Yapilisi:

  1. Ispanaklari yikayalim, ince ince dograyalim.
  2. Sogani minik minik dograyip biraz zeytinyagi koydugumuz tencereye alalim. Azicik pembelestirelim.
  3. Üzerine ispanaklari ekleyelim, tuzunuda bir tutam atalim.
  4. Kendi halinde suyunu cekene kadar pissin. Kesinlikle su eklemiyoruz.
  5. Ispanaklar suyunu cekince bir kasik domates salcasi koyalim, kavurur gibi karistiralim.
  6. Tereyagini koyalim, erisin.
  7. En son yumurtalari kiralim, yine azicik tuz, karabiber, kirmizi biber ekleyip altini kapatalim.
  8. Dinlenince bir dilim ekmegin üzerine kalinca süzme yogurt sürelim. Üzerine bir koca kasik ispanak koyalim. Üzerine pul biber serpelim.
  9. Afiyet olsun.......HA birde cay demleyelim...

Pazar, Eylül 03, 2006

Firinda biber, domates

Birde biberleri, domatesleri böyle pisirip yeyin. Yanina isterseniz köfte yapin ister sadece ekmekle yetinin. Ben yanina Foccacia (fotografini cekememistim, bir dahaki sefere hem tarifini hem fotografini eklerim) diye bir Italyan ekmegi var. Ondan pisirdim, bu yemekle yedik. Cok hafif bir yaz yemegi oldu.
Malzemeler ve Yapilisi:
  1. 500 gr kirmizi yada sari biber
  2. 500 gr kiraz domates
  3. zeytinyagi ve tuz
  4. Sebzemizi yikayalim, biberlerin saplarini cekirdeklerini temizleyelim. Domatesleri ortadan ikiye bölelim. Hepsini firin tepsisine dizelim, üzerlerine bolca zeytinyagi gezdirelim, tuz atalim.
  5. Önceden isitilmis firinda güzelce pisirelim.

Zeytinyagli Yaprak Sarmasi

Malzemeler:
  1. 500 gr salamura yaprak
  2. 500 gr kirik pirinc
  3. 1 bag maydonoz, 2 tatli kasigi nane, 2 tatli kasigi kirmizi toz biber
  4. 3 tatli kasigi tuz, 2 tatli kasigi seker, 2 tatli kasigi yeni bahar
  5. Baharatlari azaltip cogaltmak damak zevkine bagli olarak tabiki degisebilir.
  6. 2-3 kuru sogan
  7. 2-3 domates
  8. 1 cay bardagindan fazla zeytinyagi

Yapilisi:

  1. Yapraklari iyice yikayalim. Birakalim sulari süzülsün.
  2. Soganlari bir tavaya rendeleyelim, zeytinyaginda bir miktar kavuralim.
  3. Pirincleri yikayalim, suyunu süzüp soganlara ekleyelim.
  4. Bir miktar daha kavurup, domatesleri icine rendeleyelim.
  5. Baharatlarida ekleyip bir bardak ilik su koyup, kisa bir süre suyunu cekene kadar pisirelim. Bu sadece bir kac dakika sürecek, suyunu hemen cekecektir.
  6. Pirincten hazirladigimiz ici biraz bekletelim sogusun.
  7. Yapraklari tek tek malzeme ile saralim ve tencereye siralayalim.
  8. Tencerenin üzerine bir tabak kapatalim ve tencereye suyunuda ekleyip kisik ateste pisirelim. 10-15 dakikada piser.