Perşembe, Mart 15, 2007

Sebzeli Makarna

Malzemeler:
  • 500 gr makarna (ben 350 gr kadarini kullandim)
  • 2-3 domates (minik minik dogranmis) ( ben konserve domates kullandim)
  • 1 su bardagi bezelye, 2-3 minik minik dogranmis havuc (ben konserve kullandim)
  • 3,4 dis sarimsak, 1 minik sogan
  • maydonoz, karabiber, tuz
  • 1/2 cay bardagi sivi yag

Hazirlanisi:

  • Sogani minik minik dograyip biraz sivi yagda cok hafif kavuralim.
  • Icine domatesleri koyalim, biraz pissin.
  • Havuclari, bezelyeleride ekleyelim.
  • Sarimsagi, maydonozu minik minik dograyip onlarida diger sebzelere ekleyelim.
  • Tuzunu, karabiberini de koyup 15 dakika daha kisik ateste pisirelim
  • Makarnayi hasliyoruz, süzüyoruz.
  • Pisirdigimiz sosla birlikte makarnayi harmanlayalim.