Pazartesi, Nisan 30, 2007

Zeytinyagli Yaprak Sarmasi

Malzemeler: Malzemelerin miktarlari aslinda belirtilmemistir, ben standart bir miktar vermeye calistim.
  1. Bir miktar taze yaprak (500 gr kadar)
  2. 1,5 su bardagi kirik pirinc (yikanmis, suyu süzülmüs)
  3. tuz, karabiber, azicik kimyon
  4. maydonoz, dereotu
  5. minik minik dogranmis 4,5 taze sogan
  6. 2 cay bardagi zeytinyagi
  7. 1 limon

Hazirlanisi:

  1. Yapraklari bir tencereye koyar ve bir miktar suda haslariz.
  2. Yapraklar azicik yumusadiktan sonra yapraklari tencereden alir, suyunu süzeriz.
  3. Pirincleri yikayalim ve karistirma kabina alalim. Taze soganlari, maydonoz ve dereotunu minik minik dograyarak, baharatlarla birlikte pirinc karisimina ekleyip ocagin altini kapatalim. 1 cay bardagi zeytinyaginida ic harcimiza karistiralim.

4-Hazirladigimiz ic malzeme ile yapraklari saralim ve tencereye yerlestirelim.

5-Sarilmis yapraklarin üzerine 1 limonu dograyip siralayalim, kalan 1 cay bardagi zeytinyagini sarmalarin üzerine gezdirelim, en üstteki yapraklardan bir parmak eksik su ve azicik tuz ekleyelim, kisik ateste pisirelim.