Salı, Eylül 15, 2009

Kumpir

Kumpir
Izmir´de bulundugumuz günlerde bol bol kumpir yemek mümkün. Ancak Almanya´da kumpiri kendiniz yapmak zorundasiniz. Büyük patates bulamadigim zamanlarda kumpir bir tepside buluyor kendini. Artik kücük kizim da kumpir yapmayi ögrendigi icin bana görev de düsmüyor acikcasi.
Tarifine gelince:

Malzemeler:

1 kg patates
100 gr kasar
2 kasik tereyagi

üzeri icin degisik tadlar:

biber salcasi
misir
sosis
tursu biber
haslanmis bezelye havuc
aci sos, mayonez.........

Hazirlanisi:
Patatesleri yikiyoruz, hasliyoruz. Patatesler haslanirken ic malzemeleri de hazirlayabiliriz. Patatesler iyice sogumadan soyup, iyice eziyoruz. Icine tereyagini ve rendelenmis kasari da ekliyoruz. Biraz tuz ekliyoruz.
Karisimi bir servis tabagina alip, üzerine diger malzemeleri örnegin, bezelye, havuc, minik minik pisirilmis sosis, misir ya da aci soslar ekleyip servise hazirliyoruz.