Cumartesi, Mayıs 27, 2006

Firinda Patates


Cumartesi aksami icin söyle bir menü düsündüm. Firinda patates, balik, yogurtlu sos ve tabiki salata...




Malzemeler:


  • 1 kg yeni patates (kabuklari ince oldugu icin)

Sosu icin:

  • 1/2 cay bardagi zeytinyagi
  • ögütülmemis karabiber
  • 1 cay kasigi biberiye ( taze yada kuru)
  • 1-2 dis sarimsak

2. Sosu icin:

  • 1/2 kg süzme yogurt, tuz, maydonoz

Yapilisi:

Patatesler yeni ürün oldugu icin kabuklari ince ve taze. (patatesleri kabuklari ile yemek gerekiyor aslinda) Patateslerin kabuklarini iyice yikariz. Kötü, ezik kisimlarini bicakla temizleriz. Isterseniz yanmaz bir firin tenceresine ama en iyisi toprak tencereye patatesleri siralayin.


Patateslerin üzerine sürmek icin sos malzemelerini bir minik kapta karistiririz. Patateslerin üzerine bir firca yardimiyla süreriz. Firinin en altina tenceremizi süreriz. 1- 1,5 saat kadar 200 derecede patatesleri bir kez ters düz ederek pisiririz.


2. Sos:
Yogurdu tuz ile bir miktar su ile cirpiyoruz. Homojen bir kivma gelince icine incecik ve az miktarda maydonoz dogruyoruz.

Patatesleri servis yaparken yanina bu yogurtlu karisimi da muhakkak öneriyorum. Aslinda bu karisimi ben "quark" ve "creame freiche" ile yapiyorum. Ancak Türkiye´de bu malzemeleri bulamayabilirsiniz diye süzme yogurt formülünü tavsiye ettim.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa