Salı, Haziran 20, 2006

Nohutlu Kuru Fasulye

Simdi bu yemegi ben niye yaptim? Aslinda bu yemegi daha cok serin havalarda yapiyorum, ama arada bir böyle sicaklarda yaptigim da oluyor. Niye olmasinki? Bir alternatif. Asil sebebi ise gecenlerde yani aslinda epey oluyor, asure yapmistim. Nohutu ve kuru fasulyeyi fazla fazla islatip haslamisim. Iste olay burada basliyor. Bu fazlaliklari birlikte buzluga atmistim. Ne yapsam diye düsünürken, buzlukta bu paketle karsilastim. Hemen pisti nede olsa zaten haslanmislardi. Tarifi de bilinen bir tarif. Ne pisirsem? diye düsünenler icin yazilmis bir tariftir. Birde yegenim Yasemin icin. "Teyze kuru fasulyeyi nasil yapiyorduk ? " diye sorup duruyordu. Bu tarifte zaten kuru tarifi gibi nerdeyse........

Malzemeler
  • 1,5 su bardagi haslanmis nohut
  • 1,5 su bardagi haslanmis kuru fasulye
  • 2 adet havuc. 1 büyük kuru sogan, 1/2 cay bardagi sivi yag, 1-2 yesil sivri biber
  • 1 yemek kasigi domates, 1 yemek kasigi aci biber salcasi
  • tuz, maydonoz

Yapilisi

  • Tencereye yagi dökelim, sogani minik minik dograyalim. Azicik kavuralim, salcasinida koyalim. Bir iki böyle cevirelim.
  • Biberleri ve havucu ince ince dograyip bu karisima koyalim.
  • Nohutu ve fasulyeyide ekleyelim. Bu malzemelerin zaten kendi sulari var ise su eklemeyelim. Kivamina göre ilave edersiniz. Tuzunuda attiktan sonra, birakalim 15-20 dakika kisik ateste biraz kaynasin.
  • Pistikten sonra servis tabagimiza alip üzerini maydonoz ile süsleyelim.

1 Yorum:

Anonymous didar vural dedi ki...

Merhaba. Yemekler ve tarifler o kadar güzelki. Ellerinize sağlık. Çok teşekkürler paylaşımlarınız için. görüşmek üzere. sevgiler. didarvural

Salı, 10 Ekim, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa