Pazar, Eylül 03, 2006

Zeytinyagli Yaprak Sarmasi

Malzemeler:
  1. 500 gr salamura yaprak
  2. 500 gr kirik pirinc
  3. 1 bag maydonoz, 2 tatli kasigi nane, 2 tatli kasigi kirmizi toz biber
  4. 3 tatli kasigi tuz, 2 tatli kasigi seker, 2 tatli kasigi yeni bahar
  5. Baharatlari azaltip cogaltmak damak zevkine bagli olarak tabiki degisebilir.
  6. 2-3 kuru sogan
  7. 2-3 domates
  8. 1 cay bardagindan fazla zeytinyagi

Yapilisi:

  1. Yapraklari iyice yikayalim. Birakalim sulari süzülsün.
  2. Soganlari bir tavaya rendeleyelim, zeytinyaginda bir miktar kavuralim.
  3. Pirincleri yikayalim, suyunu süzüp soganlara ekleyelim.
  4. Bir miktar daha kavurup, domatesleri icine rendeleyelim.
  5. Baharatlarida ekleyip bir bardak ilik su koyup, kisa bir süre suyunu cekene kadar pisirelim. Bu sadece bir kac dakika sürecek, suyunu hemen cekecektir.
  6. Pirincten hazirladigimiz ici biraz bekletelim sogusun.
  7. Yapraklari tek tek malzeme ile saralim ve tencereye siralayalim.
  8. Tencerenin üzerine bir tabak kapatalim ve tencereye suyunuda ekleyip kisik ateste pisirelim. 10-15 dakikada piser.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa