Zeytinyagli Yaprak Sarmasi
Malzemeler:
- 500 gr salamura yaprak
- 500 gr kirik pirinc
- 1 bag maydonoz, 2 tatli kasigi nane, 2 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 3 tatli kasigi tuz, 2 tatli kasigi seker, 2 tatli kasigi yeni bahar
- Baharatlari azaltip cogaltmak damak zevkine bagli olarak tabiki degisebilir.
- 2-3 kuru sogan
- 2-3 domates
- 1 cay bardagindan fazla zeytinyagi
Yapilisi:
- Yapraklari iyice yikayalim. Birakalim sulari süzülsün.
- Soganlari bir tavaya rendeleyelim, zeytinyaginda bir miktar kavuralim.
- Pirincleri yikayalim, suyunu süzüp soganlara ekleyelim.
- Bir miktar daha kavurup, domatesleri icine rendeleyelim.
- Baharatlarida ekleyip bir bardak ilik su koyup, kisa bir süre suyunu cekene kadar pisirelim. Bu sadece bir kac dakika sürecek, suyunu hemen cekecektir.
- Pirincten hazirladigimiz ici biraz bekletelim sogusun.
- Yapraklari tek tek malzeme ile saralim ve tencereye siralayalim.
- Tencerenin üzerine bir tabak kapatalim ve tencereye suyunuda ekleyip kisik ateste pisirelim. 10-15 dakikada piser.
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa