Pazar, Eylül 03, 2006

Firinda biber, domates

Birde biberleri, domatesleri böyle pisirip yeyin. Yanina isterseniz köfte yapin ister sadece ekmekle yetinin. Ben yanina Foccacia (fotografini cekememistim, bir dahaki sefere hem tarifini hem fotografini eklerim) diye bir Italyan ekmegi var. Ondan pisirdim, bu yemekle yedik. Cok hafif bir yaz yemegi oldu.
Malzemeler ve Yapilisi:
  1. 500 gr kirmizi yada sari biber
  2. 500 gr kiraz domates
  3. zeytinyagi ve tuz
  4. Sebzemizi yikayalim, biberlerin saplarini cekirdeklerini temizleyelim. Domatesleri ortadan ikiye bölelim. Hepsini firin tepsisine dizelim, üzerlerine bolca zeytinyagi gezdirelim, tuz atalim.
  5. Önceden isitilmis firinda güzelce pisirelim.

3 Yorum:

Blogger damak tadı dedi ki...

Sunacım,
Ne kadar pratik ve hafif olmuş ellerine sağlık canım benim.Ekmeğin tarifini bekliyorum unutma.Çok öpüyorum,selamlar sevgiler..

Pazartesi, 04 Eylül, 2006  
Blogger Mutfakta Zen dedi ki...

ellerine saglik demek ki bugünlerde ayni seylerle ugrasiyoruz.. ben de kurutmalik domateslerimi dizdim günese!
sevgiler
tijen

Pazartesi, 04 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

iyiymis,hemde sismanlatmaz,yemeye korkanlar icin ideal

Pazartesi, 27 Ekim, 2008  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa