Perşembe, Eylül 14, 2006

Ispanak Kavurmasi


Malzemeler:
  1. 1 kg ispanak
  2. 1 sogan
  3. 1 corba kasigi domates salcasi
  4. tuz, pul biber, toz kirmizi biber
  5. 3-4 yumurta
  6. azicik zeytinyagi
  7. bir corba kasigi tereyagi

Yapilisi:

  1. Ispanaklari yikayalim, ince ince dograyalim.
  2. Sogani minik minik dograyip biraz zeytinyagi koydugumuz tencereye alalim. Azicik pembelestirelim.
  3. Üzerine ispanaklari ekleyelim, tuzunuda bir tutam atalim.
  4. Kendi halinde suyunu cekene kadar pissin. Kesinlikle su eklemiyoruz.
  5. Ispanaklar suyunu cekince bir kasik domates salcasi koyalim, kavurur gibi karistiralim.
  6. Tereyagini koyalim, erisin.
  7. En son yumurtalari kiralim, yine azicik tuz, karabiber, kirmizi biber ekleyip altini kapatalim.
  8. Dinlenince bir dilim ekmegin üzerine kalinca süzme yogurt sürelim. Üzerine bir koca kasik ispanak koyalim. Üzerine pul biber serpelim.
  9. Afiyet olsun.......HA birde cay demleyelim...

1 Yorum:

Anonymous susam dedi ki...

Sunacım inanmıycaksın ama benimde Annemin vazgeçemediği ve çok sık yaptığı bir lezzettir bu öğleden sonraları çayın yanına yapardı ve halada yapıyor ne zaman gitsem ıspanaklar var dolapta çıkartıyımda yapalım der :)eşime yaptım ama damak sevkine uymadı beğenmedi o yüzden evde yapamıyorum fazla anneme gidince yiyorum fazlasıyla :)Eline sağlık canım güzel bir hafta sonu geçirmeni diliyorum.

Cumartesi, 16 Eylül, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa