Ispanak Kavurmasi
Malzemeler:
- 1 kg ispanak
- 1 sogan
- 1 corba kasigi domates salcasi
- tuz, pul biber, toz kirmizi biber
- 3-4 yumurta
- azicik zeytinyagi
- bir corba kasigi tereyagi
Yapilisi:
- Ispanaklari yikayalim, ince ince dograyalim.
- Sogani minik minik dograyip biraz zeytinyagi koydugumuz tencereye alalim. Azicik pembelestirelim.
- Üzerine ispanaklari ekleyelim, tuzunuda bir tutam atalim.
- Kendi halinde suyunu cekene kadar pissin. Kesinlikle su eklemiyoruz.
- Ispanaklar suyunu cekince bir kasik domates salcasi koyalim, kavurur gibi karistiralim.
- Tereyagini koyalim, erisin.
- En son yumurtalari kiralim, yine azicik tuz, karabiber, kirmizi biber ekleyip altini kapatalim.
- Dinlenince bir dilim ekmegin üzerine kalinca süzme yogurt sürelim. Üzerine bir koca kasik ispanak koyalim. Üzerine pul biber serpelim.
- Afiyet olsun.......HA birde cay demleyelim...
1 Yorum:
Sunacım inanmıycaksın ama benimde Annemin vazgeçemediği ve çok sık yaptığı bir lezzettir bu öğleden sonraları çayın yanına yapardı ve halada yapıyor ne zaman gitsem ıspanaklar var dolapta çıkartıyımda yapalım der :)eşime yaptım ama damak sevkine uymadı beğenmedi o yüzden evde yapamıyorum fazla anneme gidince yiyorum fazlasıyla :)Eline sağlık canım güzel bir hafta sonu geçirmeni diliyorum.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa