Pazartesi, Şubat 19, 2007

Cöp sis ve kitir ekmekler


Malzemeler:
Köftesi icin:
  1. Istenilen miktarda kiyma (300 gr kadar kullandim ben)
  2. 1 adet sogan, 3 yemek kasigi ufalanmis kuru ekmek (galeta unu)
  3. kirmizi toz biber, tuz, karabiber, azicikta kekik
  4. maydonoz

Üzerine

  1. 4-5 rendelenmis domates, 3-4 kasik siviyag, tuz

En alta

  1. Bayatlamak üzere bir pide, 150 gr kadar tereyagi

Hazirlanisi

  • Köftemizi yoguralim. Tahta sislere dizelim. Buzdolabinda dinlendirelim.


  • Bir tavaya yagi koyalim. Domatesleri üzerine rendeleyip dökelim, tuzunu atalim, güzelce kisik ateste yarim saat kadar pisirelim.


  • Pideyi küp küp dograyalim. Derin bir firin kabina siralayalim.


  • Köfteleri tost makinasinda alufoliye icinde pisirelim.


  • Firini isitalim. Ekmekleri icinde 5 dakika kadar kizartalim.

  • Simdi bu ekmeklerin üzerine tereyagini eritip bir kasik ile serpelim
  • Köfteleri siralayalim, domates sosunu da üzerine dökelim.

  • Simdi tekrar firina sürelim, cizir cizir sesler gelene dek bir 5 dakika daha birakalim firinda. Servis edebiliriz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa