Karaman Mercimekli Bulgur Pilavi + Brokoli ve Havuc
Karaman Mercimekli Bulgur Pilavi:
Malzemeler:
- 2 Bardak pilavlik bulgur
- 1 Bardak Karaman mercimegi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- tuz
Hazirlanisi:
- Ilk olarak mercimegin üstünü gececek kadar su koyup haslariz.
- Mercimek haslaninca zaten suyunu cekecek ve nerdeyse suyu kalmaycak. Eger hala haslanmadiysa biraz su ekleyebiliriz.
- Tencereye tereygini koyalim. Eriyince bulguru ekleyelim, biraz kavuralim.
- Simdi mercimegide ekleyelim ve tuzunu atip üstünü gececek kadar su koyup kisik ateste pismeye birakalim. Kisa sürede pisecek pilavimiz.
- Süper lezzetli bir pilav oluyor. Yanina da biraz tursu...
Brokoli ve Havuc:
- Havuclari soydum, önce ortadan ikiye sonra boydan dörde böldüm.
- Tencereye ilk olarak havuclari koydum.
- Bir brokoliyi (500 gr) cicek cicek ayirdim, yikadim. Havuclarin üzerine siraladim. Biraz tuz attim, biraz su döktüm. Cok kisa sürede haslandilar.
- Sadece bu sekilde servis yapabiliriz.
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa