Zeytinyagli Yaprak Sarmasi
Malzemeler: Malzemelerin miktarlari aslinda belirtilmemistir, ben standart bir miktar vermeye calistim.
- Bir miktar taze yaprak (500 gr kadar)
- 1,5 su bardagi kirik pirinc (yikanmis, suyu süzülmüs)
- tuz, karabiber, azicik kimyon
- maydonoz, dereotu
- minik minik dogranmis 4,5 taze sogan
- 2 cay bardagi zeytinyagi
- 1 limon
- Yapraklari bir tencereye koyar ve bir miktar suda haslariz.
- Yapraklar azicik yumusadiktan sonra yapraklari tencereden alir, suyunu süzeriz.
- Pirincleri yikayalim ve karistirma kabina alalim. Taze soganlari, maydonoz ve dereotunu minik minik dograyarak, baharatlarla birlikte pirinc karisimina ekleyip ocagin altini kapatalim. 1 cay bardagi zeytinyaginida ic harcimiza karistiralim.
4-Hazirladigimiz ic malzeme ile yapraklari saralim ve tencereye yerlestirelim.
5-Sarilmis yapraklarin üzerine 1 limonu dograyip siralayalim, kalan 1 cay bardagi zeytinyagini sarmalarin üzerine gezdirelim, en üstteki yapraklardan bir parmak eksik su ve azicik tuz ekleyelim, kisik ateste pisirelim.
2 Yorum:
Sunacigim izmire bir gittin nefis tariflerle geldin.Hülya arkadasinin eline saglik size neler yedirmis böyle lezzetli.Yaprak sarmasi bol limonlu kim hayir derki bu lezzete,yapanlarin eline saglik yiyenlerede afiyet olmustur
Sevgili Öznur,
gercekten de hamarat arkadaslar bi baska oluyor. Seninde kahvalti sofrani unutamiyorum, cok güzeldi, zevkle hazirlanmisti.
sevgilerimle
suna
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa