Pazartesi, Nisan 30, 2007

Zeytinyagli Yaprak Sarmasi

Malzemeler: Malzemelerin miktarlari aslinda belirtilmemistir, ben standart bir miktar vermeye calistim.
  1. Bir miktar taze yaprak (500 gr kadar)
  2. 1,5 su bardagi kirik pirinc (yikanmis, suyu süzülmüs)
  3. tuz, karabiber, azicik kimyon
  4. maydonoz, dereotu
  5. minik minik dogranmis 4,5 taze sogan
  6. 2 cay bardagi zeytinyagi
  7. 1 limon

Hazirlanisi:

  1. Yapraklari bir tencereye koyar ve bir miktar suda haslariz.
  2. Yapraklar azicik yumusadiktan sonra yapraklari tencereden alir, suyunu süzeriz.
  3. Pirincleri yikayalim ve karistirma kabina alalim. Taze soganlari, maydonoz ve dereotunu minik minik dograyarak, baharatlarla birlikte pirinc karisimina ekleyip ocagin altini kapatalim. 1 cay bardagi zeytinyaginida ic harcimiza karistiralim.

4-Hazirladigimiz ic malzeme ile yapraklari saralim ve tencereye yerlestirelim.

5-Sarilmis yapraklarin üzerine 1 limonu dograyip siralayalim, kalan 1 cay bardagi zeytinyagini sarmalarin üzerine gezdirelim, en üstteki yapraklardan bir parmak eksik su ve azicik tuz ekleyelim, kisik ateste pisirelim.

2 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Sunacigim izmire bir gittin nefis tariflerle geldin.Hülya arkadasinin eline saglik size neler yedirmis böyle lezzetli.Yaprak sarmasi bol limonlu kim hayir derki bu lezzete,yapanlarin eline saglik yiyenlerede afiyet olmustur

Cuma, 04 Mayıs, 2007  
Blogger MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Sevgili Öznur,
gercekten de hamarat arkadaslar bi baska oluyor. Seninde kahvalti sofrani unutamiyorum, cok güzeldi, zevkle hazirlanmisti.
sevgilerimle
suna

Cumartesi, 05 Mayıs, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa