Domates Sosu - Salca
Domates Sosu- Salca
Malzemeler:
2 kg domates
2 kg kirmizi salcalik biber
bir miktar tuz
Hazirlanisi:
- Domatesleri ve biberleri yikayip, suyu süzüldükten sonra iri iri dograyip mutfak robotunda iyice kücülttüm.
- Bütün malzemeyi derin bir tencereye döktüm ve 2,3 saat kadar kaynattim.
- Domatesler iyice suyunu cekene kadar kaynatmak gerekiyor, ama ben bir miktar az kaynatarak sivi halde biraktim. Cok kati hale gelmesini istemedim. Bunun ayarlamasini herkes gönlüne göre yapar.
- Son 10 dakikasinda bir miktar tuz attim.
- En son olarak; domatesleri ve biberleri bir el robotu ile iyice ezdim.
- Sicak sicakken kavanozlara doldurdum ve agizlarini sikica kapatip ters cevirdim.
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa