Cumartesi, Eylül 20, 2008

Mücver


Malzemeler:

  1. 2,3 orta boy kabak ( ala bula soyulmus )
  2. 3,4 kasik un
  3. 2,3 yumurta
  4. 2,3 taze sogan (ince dogranmis)
  5. tuz, karabiber, nane, dereotu

Hazirlanisi:

  1. Kabaklari rendenin iri tarafi ile rendeleriz.
  2. Diger malzemeleri de icine karistirarak, bir miktar yag döktügümüz tavaya bir yemek kasigi yardimi ile alir, dökeriz.
  3. Ilk önce bir yani sonra diger yanini kizartiriz.
  4. Kagit havlu serili bir tabaga koyarsak yagini bir miktar süzmüs oluruz.
    Burada su noktaya dikkat edelim. Tuz da attigimiz icin kabak biraz sulanir. Kabak karisimini kabin üst kismindan suyu asagida kalacak sekilde kasik yardimi ile alirsak, sulu kismini yagin icine dökmemis oluruz.

3 Yorum:

Blogger Buket Saran dedi ki...

Ben mücver sulandıkça un eklerim. Fena olmuyor..

Çarşamba, 15 Ekim, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ben mücveri hiç denemedim ama denicem

Salı, 14 Nisan, 2009  
Anonymous Adsız dedi ki...

denemeyenlere kesinlikle öneririm. Hele ki sebze düşmanı çocuklarınız varsa....

Pazartesi, 27 Mayıs, 2013  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa