Perşembe, Şubat 14, 2008

Kayseri Yaglamasi




Malzemeler:
Hamuru icin:
  1. Ben ölcmedim ama 4,5 bardak un önerebilirim
  2. 1/2 küp maya
  3. ilik su ve ilik süt
  4. tuz

Hamuru yogurup biraz kabarmasi icin dinlendirelim

Ic Harci:

  1. 300 gr kadar kiyma
  2. minik minik dogranmis 2 domates(ben konserve pizza domateslerinden kullandim), domates suyu (ben hazir kutuda domates suyu kullandim) domates suyu yoksa iki kasik salcada kullanabiliriz.
  3. 1 iri kuru sogan
  4. 2,3 sivri biber
  5. tuz, karabiber
  6. 1/2 cay bardagi kadar sivi yag
  7. maydonoz
  8. 1 su bardagi sicak su
  9. (üzeri icin sarmisakli yogurt)

Hazirlanisi:

  1. Sogani minicik dograyalim, yagi da ekleyip kiyma ile kavuralim.
  2. Kiyma kavrulunca minicik dogranmis biberleride ekleyelim.
  3. Domates soslarini, suyunu, incecik dogranmis maydonozu ve baharatlarida ekleyip bir süre pisirelim.
  4. Koyu bir sos elde edecegiz, bu sos piserken, bizde hamurumuzu acalim.

Hamuru ufak bezeler halinde alip 25-30 cm capinda acalim ve teflon bir tavada, yagsiz bir sekilde pisirelim.

Genisce bir kabin icine pisirdigimiz minyatür yufkayi alalim. Üzerine 2,3 kasik kiymali sosdan yayalim. Üzerine yine yufka ve sos, böylece istedigimiz kadar bunu devam ettirelim. Eger yufkalardan artan olursa ertesi günüde ekmek olarak yeniliyor, cokda lezzetli oluyor.

Son olarak servis ederken dileyen üzerine sarmisakli yogurt da dökebilir, tavsiye ederim.