Perşembe, Şubat 01, 2007

Firinda Patatesli Köfte



Malzemeler:
  1. 8-10 orta büyüklükte patates ( 1/2 cay bardagi sivi yag, tuz, kirmizi toz biber)
  2. 400 gr kadar kiyma (bir avuc galeta unu, tuz, karabiber, maydonoz, bir kac damla su, 1 orta boy rendelenmis sogan)
  3. bir minik konserve domates (ezilmis yada dogranmis halde)
  4. renkli biber yada aci sevenler sivri biber koysun ( 3- 4 sivri biber yada 1 büyük renkli biber)

Hazirlanisi:

  1. Kiymayi köfte haline getirip, minik minik elimizle sekil verelim, bir tabakta bekletelim.
  2. Patatesleri soyalim, portakal dilimi gibi ayni büyüklüklerde dograyalaim.
  3. Firin kabinin en altina patatesleri siralayalim, sivi yag, tuz ve kirmizi toz biberi ekeleyip, elimizle iyice harmanlayalim.)
  4. Üzerine köfteleri ve onlarin arasinada biberleri iri iri dograyip yerlestirelim.
  5. Tavaya domatesleri dökelim, azicik su ekleyelim, tuzda döküp biraz pismesini saglayalim.
  6. domateside en üste esit sekilde dökelim, suyu yeterli görülmezse biraz daha ekleyelim.
  7. 45 dakika kadar patatesler pisene kadar, 180 derecede pisirelim.

kisa bir not: Ben bu yemegi birde su sekilde pisiriyorum. Patetesleri ve köfteleri önce sivi yagda azicik kizartiyorum ondan sonra firin kabina diziyorum. Üzerinede yine domatesleri döküyorum. Bu sekilde yemekteki yag orani artiyor haliyle.

1 Yorum:

Blogger evim ve mutfagim dedi ki...

Ben Bu yemegi gecen HAfta tesadüfen kendim yaptim. Ama ben Maggiden Tamaten- Mozarella Corbasini yapip tepsinin altina dötüm. Gelecek sefer sizin tarifi uygulayacagim. Ben Köftelri biraz kizartip ve Patatesleri haslamistim biraz ugrastim Ama sonucta lezzetli oldu.

Sevgilerle

Salı, 03 Nisan, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa