Pazar, Şubat 04, 2007

Mengen Dürümü

Malzemeler:

rüm ekmekleri icin:
  1. 2 yumurta
  2. 1 su bardagi süt
  3. 150 gr un (1 dolu su bardagiun)

Ic Malzemesi:

  1. 200 gr kiyma
  2. 1 sogan, bir miktar kasar
  3. tuz, karabiber, kirmizi toz biber, 1 kasik salca
  4. maydonoz, 2 adet sivri biber, 1 domates

Ic malzemenin hazirlanisi





1- Kiymayi tavaya alalim, kavuralim. Sogani minik minik dograyip birlikte kavurmaya devam edelim.

2- Domatesin kabugunu soyalim ve biberlerle birlikte küp küp dograyalim, tavaya ilave edelim.

3- Salcasini, baharatlarini koyalim.

4- En son maydonozunu ilave edelim.
5- Tavayi kenara alalim, ic malzememiz biraz sogusun.




Kreplerin hazirlanisi


1- Toplam 6 adet krep oluyor bu kadar malzeme ile.

2- Tavayi azicik tereyagi ile yaglayalim ve 1 minik kepce krep hamuru alalim tavaya döküp hemen tavayi saga sola egip krepi yayalim.


3- Krepi ters cevirelim diger tarafida biraz pissin.






















4-Yaptigimiz kreplerin ortalarina hazirladigimiz kiymali karisimdan bir miktar dökelim. Biraz kasar serpelim.

5- Krepleri rulo seklinde yuvarlayip yanyana derinbir tepsiye siralayalim

.











6- Yanyana siraladigimiz kreplerin üzerine yine kasar rendesi serpelim. Aslinda icine serptigimiz kasar yeterli lezzeti veriyor, üzerine yinekoymak sart degil.













3 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Suna'cığım,
Tatlım ne kadar lezzetli gözüküyor Mengen dürümlerin..Hem yapımıda çok basit üstelikde göründüğü üzre tam midelere şenlik olmuş..Afiyetler olsun tatlım benim..Senin elinden tüm yemeklerin ayrı bir tadı var inan..Tatmaya gerek bile duymuyorum çünkü hissediyorum canım arkadaşım..

Güzel bir hafta diliyorum,sevgiyle kalın..

damak tadı/Gül

Pazartesi, 05 Şubat, 2007  
Blogger Tuba dedi ki...

Suna'cigim, gercekten nefis bir tarif olmus bu. Mutlaka denemek lazim bunu. Hani gozleme yuksai ile yapiyorduk ama kreple degisik olmus, ellerine saglik canim, sevgilerle, kizlari opuyorum.

Salı, 06 Şubat, 2007  
Anonymous aysun dedi ki...

Çok güzel bir tarif. Bizzat denedim ve beğendim. Paylaştığınız için teşekkürler.

Cuma, 12 Mart, 2010  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa