Çarşamba, Eylül 27, 2006

Milano Lahanasi Sarmasi



Malzemeler:

  1. 1 adet orta büyüklükte milano lahanasi
  2. 2 su bardagi kirik pirinc
  3. 1 büyük sogan
  4. maydonoz, nane, karabiber, tuz, azicik pul biber
  5. sivi yag, 3 adet soyulmus domates
  6. Üzeri icin 1 corba kasigi domates salcasi ve sivi yag

Yapilisi:

  1. Bir tencereye su dolduralim ve tuz atip kaynatalim. Lahananin kafasini kesip yapraklarini kaynayan suya ikiser ücer atp hafifce pisirelim.
  2. Yari pisen yapraklari cikaralim. Yapraklari sogumalari icin birakalim.
  3. Tavaya sogani rendeleyelim yada minik minik dograyalim.
  4. Sivi yagda azicik kavuralim, yikanmis pirincleri atalim. Birazda böyle kavuralim. Domatesleri minik minik dograyalim ekleyelim.
  5. Baharatlarini dökelim, maydonoz dograyalim. 1 su bardagi su döküp 1-2 dakika bekleyelim. Altini kapatalim, hazirladigimiz icin sogumasini bekleyelim.
  6. Bir yapragi alalim ikiye bölelim, arkasindaki kalin kismi (ismi simdi aklima gelmiyor) bicakla keselim. Kenarina biraz ic malzemeden koyup, saralim.
  7. Tencereye hepsini ayni sekilde sarip yerlestirelim. Bir miktar suya tuz, sivi yag ve bir kasik salca ezip karistiralim. Sardigimiz lahanalarin üzerine dökelim. 20 dakika kadar kisik ateste pisirelim.

2 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Cok hos gorunuyor:) Marul ile bizim normal lahana karisimi bir gorunumu var degil mi bu "milano lahanasi"nin.. tadini merak ettim dogrusu
Ellerinize saglik,gorusmek uzere...

Pazartesi, 02 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Harika!!!Ellerine sağlık.Çok severim lahana sarmasını.Tariflerimiz de hemen hemen aynı sayılır.Kızlara afiyet olsun:)

Pazartesi, 02 Ekim, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa